22.jpg

E17

While studying in Rome, our design challenge was to re-imagine the EUR and make it a more comfortable space to inhabit. E17 does not change the iconic architecture and planning of the area, but instead provides a new engine for it to run as a lively city center. The addition of a multi-purpose space for sport and community events works with the existing green space used by locals.

In this design, traditional Roman urban planning was closely examined and applied to enhance the experience of the EUR.  By doing this, the physical changes to the EUR would be minimal. The
reuse of the existing footprint of the man made lake preserves the original architectural intentions of the EUR, but the addition of thoughtfully designed multi-purpose community spaces gives the area new energy.